Den internasjonale LESETIMEN blir arrangert for 2. gang ved lesekiosken vår. Denne gongen har vi invitert forfattar Arne Henning Årskaug. Det vert høgtopplesing med samtale om språk, litteratur og sunnfjord-dialekt! Arne Henning Årskaug frå Sunnfjord debuterte med prosasamlinga Utstyrtekster i 2015, og i 2022 kom oppfølgjaren Skap & Sørg. I år har Årskaug fått Bokhandelens forfatterstipend for 2023.

Lesekiosken i Førde

Lesetimen/Read Hour:
Den finske organisasjonen Barn- och ungdomsstiftelsen stod bak Read Hour i 2019. Kampanjen skulle oppmuntre alle til å lese ein time på FNs Internasjonale dag for lese- og skriveferdighet 8. september. Tiltaket spredde seg til fleire land i 2021, og i Norge gjennomfører ein no Lesetimen for andre gong i 2023.

FNs Internasjonale dag for lese- og skriveferdighet:
– Den internasjonale dagen for lese- og skriveferdigheter vart oppretta av UNESCO i 1946. Dagen skal minne verdenssamfunnet på at det å lese og skrive er ein menneskerett, saman med rett til utdanning. Dagen markerer at arbeidet med å fjerne analfabetisme er ein del av livslang læring og ein del av å bygge eit bærekraftig samfunn. Arrangementet er gratis og er støtta av #foreningen les

#lesetimen
#readhour
#Lesekiosk

Ved å halde fram med å bruke denne nettstaden, gir du samtykke til vår bruk av informasjonskapslar (cookies). Meir informasjon

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close